ZER DA ALTXAPORRU? // gorkasasieta@gmail.com // 619689884 // Itsaso, Gipuzkoa

sábado, 23 de febrero de 2013

PORRU ETA ATXIKORIA FLANA


PORRU ETA ATXIKORIA FLANA

Osagaiak:

Atxikoria bat
Porru bat
Olioa
Ur bero piskat (ontzi erdia)
Esnegain piskat (ontzi erdia)-nik gehiago bota nion
Baratxuri bat
Arraultza bat
Gatza

Prestaketa:

Atxikoria eta porrua garbitu eta txikitu. Zartagin batean porruak 5 minutuz salteatu eta ondoren beste 5 minutu eduki atxikoriarekin batera. Ondoren ura bota eta 10 minutu inguru eduki (nik gehiago eduki nituen, gogorra geldituko zenaren beldur) su bajuan.

Bestalde baratxuria txikitu ondoren zartagin batean frejitu eta esnegaina gainera bota reduzitzen utziaz. Hau hozten utzi nahastutako arraultza bota baino lehen eta dena ongi nahastu.

Atxikoria eta porruarekin esnegaina eta arraultza nahastu. Nahi bada zuritutako ganba batzuk jar daitezke nahasketan. Molde batera bota eta 20 minutu labean sartu barrukoa ongi lehortu arte.

On egin!!

Hurrengo errezetan argazkiak bidaliko ditut, hain ona zegoen ez zigula denborarik eman ateratzeko!!
Web orriaren lotura bidaltzen dizuet jatorrizko errezeta ikusteko, bertan patatak erabiltzen dira, neri ahaztu egin zitzaizkidan baina hori gabe oso goxoa zegoen.
http://www.petitchef.es/recetas/flan-de-achicoria-puerros-y-papas-fid-148021

No hay comentarios:

Publicar un comentario