ZER DA ALTXAPORRU? // gorkasasieta@gmail.com // 619689884 // Itsaso, Gipuzkoa

domingo, 29 de septiembre de 2013

BERENJENA BETEAK

Osagaiak:

Bi berenjena
Tipula bat
Tomate xehetua 300gr
Ogi arrallatu piskat
Gazta rallatu piskat

Berenjenak erdietan zatitu eta kutxilloarekin luzeetara ebakidura sakonak egin.
Mikrouhin labean 6 minutuz (700W) eduki (norbaiti ez bazaio gustatzen mikrouhinetan gauzak sukaldatzea, irakiten dagoen uretan sartu eta bigundu arte eduki).
Bigunak daudenean barruko mamia kutxarilla batekin kontu haundiz kendu azala ez apurtzeko.
Bitartean tipula txikitu eta 5 minutuz su bajuan potxatzen eduki. Ondoren berenjena mamia txikitu eta tipulari bota bertan su bajuan 10 minutuz edukiaz. Hau prest dagoenean tomatea bota eta beste 10 minutuz eduki su bajuan.

Nahasketa honekin berenjena azala bete eta gainean ogi eta gazta arrallatuak jarri.
 200ºC-tan 15 minutuz eduki eta prest jateko (agian 10 minutekin nahiko zuten, labearen arabera)
ON EGIN!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario